Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

500 g pieczarek
2 litry bulionu warzywnego
1 mała marchewka z bulionu
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
szczypta suszonego tymianku
Odrobina natki pietruszki
śmietana 12%
olej rzepakowy
ulubiony drobny makaron
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy w plasterki. Wrzucamy na patelnię, smażymy na oleju do zrumienienia. Pod koniec smażenia pieczarek wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek, chwilę smażymy. Pieczarki zalewamy bulionem, dodajemy tymianek, sól i świeżo mielony pieprz. Zagotowujemy. Zupę zabielamy 2 łyżkami śmietany, posypujemy natką i dodajemy ugotowany wcześniej makaron. Można dodać jeszcze do niej małą ugotowaną marchewkę, startą na grubych oczkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 15.04.2017 08:34
Wygląda smacznie :)
Ola1young 09.04.2017 16:25
poproszę o porcyjkę ;)
Ada-Gaba 07.04.2017 21:21
smaczna zupa
halina17 05.04.2017 23:38
Bardzo lubię zupę pieczarkową.
Aleksandra/Olcia 05.04.2017 18:11
aromatyczna zupka
Wiktoria29 05.04.2017 16:22
uwielbiam taką zupę
Ania321 05.04.2017 15:55
bardzo apetyczna zupka :)
Franciszek 05.04.2017 13:35
ciekawa zupa
bertpvd 05.04.2017 12:48
Zupka pierwsza klasa.
Wiesława1 05.04.2017 12:44
Pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak