Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt orzechowy z masą i ciasteczkami
Kroki postępowania
Masę waniliową przygotować jak podano na opakowaniu. Wyłożyć na masę śmietanową. Ozdobić wg uznania cukierkami.
jajko | 5 sztuk |
mąka | 5 łyżek |
cukier | 5 łyżek |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczek |
orzechy posiekane | 5 łyżek |
śmietana 30% | 500 ml |
serek mascarpone | 250 g |
cukier puder | 2 łyżki |
wafelek | 5 sztuk |
masa | 1 opakowanie waniliowej w torebce |
cukierki | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: