Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z fasolką na pomidorowo

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 4 szt
pomidor 2 szt
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 1/2 szt
fasolka szparagowa 1 słoiczek mały
cebula 2 szt
sól
pieprz
mąka
cukier
miód
koncentrat pomidorowy
olej
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z fasolką na pomidorowo

Cebulę obrać, pokroić, sparzyć wrzątkiem i osączyć. Filety rozmrozić, osuszyć i podzielić na kawałki. Skropić sokiem z cytryny i oprószyć pieprzem.
Kawałki ryby obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju.

Czosnek zmiażdżyć albo pokroić i przesmażyć na małej ilości oleju, dodać pokrojoną cebulę i lekko przesmażyć. Dodać pokrojone pomidory i nadal chwilę smażyć. Podlać trochę bulionem i dusić aż pomidory zaczną się rozpadać.
Wrzucamy pokrojoną paprykę i osączoną z zalewy fasolkę. Doprawiamy do smaku koncentratem i przyprawami.
Gorący sos wykładamy na usmażoną rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 04.04.2017 11:08
Bardzo ciekawy i smaczny pomysł na rybę.
jagoda5913 03.04.2017 11:10
fajna rybka w sosie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak