Makaron razowy z pulpecikami z kaszy jaglanej i szpinaku

Makaron razowy z pulpecikami z kaszy jaglanej i szpinaku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • kasza jaglana

    50 gram
  • jajko

    1 sztuka
  • szpinak świeży

    1/2 opakowania
  • bułka tarta

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • cebula biała

    1 sztuka
  • masło

    1 łyżka
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

    1/2 łyżeczki

oraz

  • makaron

    razowy 150 gram
  • śmietana 18 proc

    do gotowania 200 ml.
  • parmezan starty

    w/g uznania
  • sól do smaku

do smażenia

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.
Kaszę ugotować na miękko.
2.
Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle na rumiano.
3.
Liście szpinaku umyć ,i podsmażyć na maśle ,schłodzić ,zimne zmiksować z kaszą ,następnie dodać podsmażoną cebulkę , jajko, gałkę ,sól i pieprz , wsypać bułkę ,masę wyrobić .
4.
Formować małe pulpeciki, obtaczać w bułce ,smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
5.
Do rondelka wlać śmietankę , dodać pulpeciki ,gotować 5 minut.
6.
Sos doprawić .
7.
Makaron ugotować .
Podawać z makaronem, posypane parmezanem.
8.
Smacznego .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

w mojej kuchni

01.04.2017 17:41
same pyszności do zjedzenia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat