Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron razowy z pulpecikami z kaszy jaglanej i szpinaku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kasza jaglana 50 gram
jajko 1 sztuka
szpinak świeży 1/2 opakowania
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cebula biała 1 sztuka
masło 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki

oraz

makaron razowy 150 gram
śmietana 18 proc do gotowania 200 ml.
parmezan starty w/g uznania
sól do smaku

do smażenia

oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron razowy z pulpecikami z kaszy jaglanej i szpinaku

1.
Kaszę ugotować na miękko.
2.
Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle na rumiano.
3.
Liście szpinaku umyć ,i podsmażyć na maśle ,schłodzić ,zimne zmiksować z kaszą ,następnie dodać podsmażoną cebulkę , jajko, gałkę ,sól i pieprz , wsypać bułkę ,masę wyrobić .
4.
Formować małe pulpeciki, obtaczać w bułce ,smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
5.
Do rondelka wlać śmietankę , dodać pulpeciki ,gotować 5 minut.
6.
Sos doprawić .
7.
Makaron ugotować .
Podawać z makaronem, posypane parmezanem.
8.
Smacznego .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 01.04.2017 17:41
same pyszności do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak