Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z białej rzodkwi z olejem z bazylią

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rzodkiew 1 sztuka
ziemniaki 3 sztuki
por (biała część) 1 sztuka
olej z bazylią 4 łyżeczki
pestki dyni 1 garść
pestki słonecznika 1 garść
oliwa 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z białej rzodkwi z olejem z bazylią

Warzywa obieramy i kroimy: poty w talarki, rzodkiew w talarki, ziemniaki w kostkę. Podsmażamy je delikatnie na oleju, zalewamy wodą, wlewamy sos sojowy, gotujemy do miękkości ok 20 minut. Blendujemy, podajemy z pestkami dyni i słonecznika, skrapiamy oleje z bazylia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 31.03.2017 13:38
pysznie wygląda :)
Futka 31.03.2017 13:01
Pyszna i pożywna zupa :)
wwwiolka 31.03.2017 12:49
Bardzo fajny przepis.
jan_mag 31.03.2017 12:25
Super zupka
slodkieniebo 31.03.2017 11:55
Wygląda jak z najlepszej restauracji ! :)
Wafelek2601 31.03.2017 11:34
Ależ ona musi smakować
agaK. 31.03.2017 09:47
Ciekawe jak smakuje:)
Justi2401 31.03.2017 09:30
Pyszna i zdrowa zupa :)
Krystyna32 31.03.2017 08:28
pyszna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak