Ziemniaczki nadziewane boczkiem

Ziemniaczki nadziewane boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaczki młode

    10 sztuk
  • boczek

    20 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek, cebulę, trzonki pieczarek kroimy w bardzo drobną kostkę - podsmażamy/dusimy.
Ziemniaki obieramy, przekrawamy na pół i delikatnie wydrążamy środek, w który układamy farsz. Ziemniaczki nacieramy lub skraplamy oliwą (może być również masło) i zapiekamy około 30 minut w piekarniku.
Tak przygotowane ziemniaczki możemy grillować zawinięte w folię aluminiową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aniapetr

01.03.2012 13:52
bardzo smaczne :)

iknkirke

02.02.2011 09:46
Fajny przepis

PaniMISIOWA

10.10.2010 13:24
jescze parują!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat