Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pstrąg patroszony
4 umyte, wypatroszone -
Grill przyprawa ziołowa Prymat
1 opakowanie -
kapary całe Smak
posiekane 1 łyżka -
masło
4 łyżki -
chrzan tarty
1 słoiczek -
cytryna
1 pokrojona na cząstki
Przepis i sposób przygotowania Grillowane pstrągi z kaparami i chrzanem
Masło wymieszać z kaparami i przyprawą grill ziołowy Prymat. Osuszone pstrągi nadziać aromatycznym masłem i owinąć folią aluminiową posmarowaną oliwą. Tak przygotowaną rybę grillować z każdej strony po 10 minut. Podawać z chrzanem śmietankowym, cytryną i mini ogóreczkami.
Komentarze (6)