Grillowane pstrągi z kaparami i chrzanem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg patroszony

    4 umyte, wypatroszone
  • Grill przyprawa ziołowa Prymat

    1 opakowanie
  • kapary całe Smak

    posiekane 1 łyżka
  • masło

    4 łyżki
  • chrzan tarty

    1 słoiczek
  • cytryna

    1 pokrojona na cząstki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Masło wymieszać z kaparami i przyprawą grill ziołowy Prymat. Osuszone pstrągi nadziać aromatycznym masłem i owinąć folią aluminiową posmarowaną oliwą. Tak przygotowaną rybę grillować z każdej strony po 10 minut. Podawać z chrzanem śmietankowym, cytryną i mini ogóreczkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tobi1989 28.07.2016 17:57
Super danie :)
Kolorowa 29.04.2016 20:16
Ale świetnie wygląda !
ilka01 29.04.2016 16:15
pychota :)
Maridka19 29.04.2016 15:16
Ale pyszności :)
2milutka 29.04.2016 11:57
na taką rybkę zawsze się skuszę ;)
misia123410 29.04.2016 11:50
aż ślinka leci jakie apetyczne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat