Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z cieciorki

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciecierzyca 350 g
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
jajko 3 szt
oliwa 4 łyżki
sól 1,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżęczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z cieciorki

Kroki postępowania

1
Ciecierzycę zalać zimną wodą i odstawić na noc. Rano wymienić wodę dodać ziele angielskie i liść laurowy. Gotować do miękkości.
Krok 1 - Pasztet z cieciorki  foto
2
Miękką ciecierzycę odcedzić wyjąć ziele angielskie i liść laurowy . Zmiksować na gładką masę.
Krok 2 - Pasztet z cieciorki  foto
3
Cebulę obrać i posiekać , zeszklić na oleju.
Krok 3 - Pasztet z cieciorki  foto
4
Marchewkę i pietruszkę obrać zetrzeć na grubych oczkach i dodać do cebuli. Smażyć ok 5 minut.
Krok 4 - Pasztet z cieciorki  foto
5
Co ciecierzycy dodać przyprawy, warzywa i jajka. Wymieszać.
Krok 5 - Pasztet z cieciorki  foto
6
Masę przełożyć do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 45 minut w temp 180 stopni.
Krok 6 - Pasztet z cieciorki  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 19.03.2017 18:44
super przepis
IKrakowianka 19.03.2017 17:53
świetny pasztet
Stenka 19.03.2017 14:28
Robiłam polecam
AZgotuj 19.03.2017 14:20
uwielbiam wege pasztety!
Ania321 19.03.2017 13:30
pyszny i zdrowy :)
Marta1986 19.03.2017 13:29
pysznosci mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak