Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziemniaczana z wędlina

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg,
mięso wieprzowe 200 g,
parówki 150 g,
cebula 1 szt,
mąka 1 szkl,
olej 2 łyżki,
jajko 1 szt,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemniaczana z wędlina

Cebule obrać i pokroić w kostkę włożyć na rozgrzany olej podsmażyć do zeszklenia,
dodać upieczone, pokrojone w nieduże kawałki mięso,
pokrojone w plasterki parówki smażyć około 5 - 8 min.
Doprawić solą i pieprzem ciągle mieszając.
Ziemniaki obrać, opłukać , zetrzeć na drobnej tarce, dodać mąkę, jajko oraz przesmażoną cebulę z wędliną.
Foremkę wysmarować tłuszczem , wysypać tartą bułką przełożyć ciasto,
Zapiekać do 50 min w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.03.2017 21:46
Dobra babka wytrawna.
Bernadeta1 19.03.2017 20:25
Narobiłaś mi smaków na taką babkę, na pewno pyszna
Bożena Matuszczyk 19.03.2017 18:21
Dziękuję za miłe komentarze;)
Marta1986 19.03.2017 13:29
pysznosci mniam
jagoda5913 19.03.2017 13:06
super pomysł
dodi 19.03.2017 12:38
robiłam, dla mnie bomba
Aleksandra/Olcia 19.03.2017 12:00
ale kusicie ostatnio tymi babami ziemniaczanymi,a ja je uwielbiam
Róża1 19.03.2017 11:14
ciekawy pomysł :-)
gosia56 19.03.2017 10:41
piekłam tylko raz w zyciu taką babkę ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak