Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulchne racuchy z jabłkiem z dżemem żurawinowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 500 ml,
jajko 1 -2 szt,
mąka 500 g,
cukier 1 -2 łyżki,
sól szczypta
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki,
dżem 1 słoik żurawinowy,
olej do smażenia
jabłka 1 -2 szt,

Przepis i sposób przygotowania na: Pulchne racuchy z jabłkiem z dżemem żurawinowym

Jabłka obrać usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o grubych oczkach,
Składniki na ciasto zmiksować, na koniec dodać jabłka i całość wymieszać,ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany.
Smażyć racuchy na złoty kolor z obu stron na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju.
Podawać z dżemem zurawinowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.03.2017 21:46
Zawsze dobre.
Bożena Matuszczyk 19.03.2017 18:22
Miło mi. Dziękuję;)
Bernadeta1 19.03.2017 15:22
smaczne placuszki, bardzo lubię
aga3103 19.03.2017 13:04
Pyszne te racuchy :)
Róża1 19.03.2017 11:16
racuchy uwielbiam :-)
Krystyna32 19.03.2017 11:05
bardzo apetyczne
gosia56 19.03.2017 10:42
Takie racuchy to ja lubię ;)
pestka 19.03.2017 09:24
lubię takie racuchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak