Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z chleba tostowego

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb tostowy 1 opakowanie
mielonka 12-15 plasterków
ser żółty kilka plastrów
pieprz
natka pietruszki
margaryna

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z chleba tostowego

Kroki postępowania

1
Każdą kromkę chleba tostowego posmarować margaryną i ułożyć obok siebie w brytfannie wysmarowanej margaryną. U mnie wyszła warstwa 2x3 kromki.
Krok 1 - Zapiekanka z chleba tostowego  foto
2
Na każdą kromkę wyłożyć plaster sera.
Krok 2 - Zapiekanka z chleba tostowego  foto
3
Następnie plastry mielonki.
Krok 3 - Zapiekanka z chleba tostowego  foto
4
Przykryć kolejnymi warstwami chleba tostowego (można posmarować też górną warstwę chleba).
Krok 4 - Zapiekanka z chleba tostowego  foto
5
Przykryć ponownie mielonką, posypać pieprzem i natką pietruszki.
Krok 5 - Zapiekanka z chleba tostowego  foto
6
Jako, że został mi ostatni plasterek pokroiłam go w cienkie paseczki i posypałam po zapiekance. Całość piec w temperaturze 180 st. ok. 15-17 minut.
Krok 6 - Zapiekanka z chleba tostowego  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak