Zupa rybna

Zupa rybna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 kg
  • papryka zielona

    1 sztuka
  • cebula

    2 sztuki
  • pomidory

    2 sztuki
  • sól do smaku

  • chili pieprz cayenne

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę odfiletować, pokroić na kawałki , posolić i schłodzić w lodówce. Z kręgosłupa , płetw i skóry i głowy ugotować 2 litry wywaru dodając do gotowania cebulę oraz paprykę i pomidory. Doprawić chili i solą. Po godzinie gotowania wywar przecedzić i ponownie zagotować. Dodać pokrojone filety z karpia . Podgrzać 10 minut na małym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

halina16

25.11.2011 20:46
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat