Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane awokado i rzodkiewką.
Wykonanie:
1. Jajka gotujemy na twardo, dokładnie studzimy i obieramy ze skorupek. Jajka przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka, które rozcieramy w miseczce widelcem.
2. Miąższ awokado kroimy w kosteczkę i skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało.
3. Szczypiorek i rzodkiewki myjemy i osuszamy ( jedną rzodkiewkę kroimy w plasterki ) następnie drobno kroimy i dodajemy do żółtek ( 2 łyżki posiekanego szczypiorku odkładamy do dekoracji ), dodajemy również jogurt i awokado, delikatnie mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
4. Połówki jajek napełniamy nadzieniem i dekorujemy pokrojoną w plasterki rzodkiewką i odłożonym szczypiorkiem.
5. Jajka są gotowe do podania.
6. Smacznego.