Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet indyka duszony z gruszką i granatem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka do pół kg.
gruszki 1 duża sztuka
sól do smaku
granat 1/2 sztuki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
masło 1 łyżka
miód 2 łyżeczki
sałata masłowa kilka listków

Przepis i sposób przygotowania na: Filet indyka duszony z gruszką i granatem

Filet kroję na cienkie plastry i delikatnie nacinam tworząc kratkę , nacieram solą i posypuję pieprzem.

Zostawiam na 10 minut.

W tym czasie obieram gruszkę i kroję na plastry.

Mięso przekładam do naczynia i piekę w piekarniku 10 minut w 200 stopniach. ( funkcja grill) ładnie się zarumieni.

Masło rozpuszczam na patelni podsmażam plastry gruszki, dodaję miód oraz pestki granatu.

Na talerzu układam porwaną sałatę , mięso oraz plastry gruszki posypuję pestkami granatu oraz polewam masłem z patelni.

Podaję na ciepło.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 05.03.2017 17:24
dobry obiadek
benka 03.03.2017 19:55
Smaczna propozycja.
endzi
endzi 03.03.2017 13:51
Wyglada apetycznie i na pewno tak samo smakuje!
Wiesława1 03.03.2017 11:36
Pyszna propozycja
Ola1984 03.03.2017 10:51
Apetyczna porcja mięska :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak