Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki na grzybowo

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa ok 60 dag
grzyby suszone ok 3 garści
cebula 2 szt małe
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
przyprawa uniwersalna
sól
pieprz
olej
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki na grzybowo

Mięso pokroić na plastry i dość mocno rozbić. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem.
Grzyby połamać a kilka zostawić w całości. Sparzyć je wrzątkiem, opłukać, zalać wodą, posolić i postawić do gotowania. Gotować do miękkości. Ugotowane grzyby przelać przez durszlak i przelać wodą (wywar grzybowy zachować) i odłożyć grzyby w całości. Pozostałe można jeszcze pokroić, dodać jedną pokrojoną drobno cebulę i tartą bułkę. Doprawić do smaku.
Grzybowy farsz nakładać na płaty mięsa i zawijać w roladki.
Obsmażyć na rozgrzanym oleju najpierw zawinięciem do dołu. Dodać drobno pokrojoną cebulą. Podlać wodą z wywarem grzybowym i dusić do miękkości. Roladki wyjąć zachować je w cieple a sos zagęścić troszkę mąką, dodać drzyby i doprawić do smaku. Roladki podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 06.04.2017 10:48
fajne roladki
ben-ka 04.03.2017 10:43
Smaczny obiadek :)
Wacław 03.03.2017 20:46
wyśmienity obiad :-)
berys18 03.03.2017 09:24
bardzo fajne roladki
katarzynka455 02.03.2017 20:01
Dziękuję:)
dodi 02.03.2017 18:49
apetycznie wygląda
Janina 02.03.2017 17:07
Fajna propozycja;))
Bożena Matuszczyk 02.03.2017 11:30
Rewelacyjne mięsko ,ślicznie podane.;)
mirosława4 02.03.2017 11:21
bardzo dobre
AZgotuj 02.03.2017 11:08
bardzo smaczne danie!
bietka 02.03.2017 10:54
smaczne roladki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak