Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka duszona z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa ok 70 dag
cebula 2 szt mniejsze
jabłka 2 szt średnie
marchewka 2 szt mniejsze
pieczarki ok 7 szt
czosnek 2-3 ząbki
sól
pieprz
masło
olej
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka duszona z jabłkami

Mięso kroimy na kawałki, oprószamy solą i pieprzem. Czosnek drobno kroimy i przesmażamy lekko na oleju, dodajemy mięso i mieszamy. Podsmażamy do czasu, aż mięso zbieleje albo lekko się zrumieni. Podlewamy wodą, dodajemy liść laurowy i dusimy.
Cebule kroimy i lekko podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy startą na dużych oczkach albo drobno pokrojoną marchew. Przesmażone dodajemy do mięsa.
Pieczarki kroimy i dusimy przez chwilę na maśle i wrzucamy do mięsa.
Na koniec dodajemy pokrojone i obsmażone na maśle jabłka.
Doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 05.03.2017 15:34
fajny pomysł
Renataj 01.03.2017 19:56
Pyszne danie:)
Bożena Matuszczyk 01.03.2017 17:47
Pyszne apetyczne mięsko.;)
agaK. 01.03.2017 11:54
Ostatnio przekonałam się do mięsa owocach.
dom-agi 01.03.2017 10:55
Wygląda apetycznie!
AZgotuj 01.03.2017 10:39
mnóstwo smaku:)
tobi1989 01.03.2017 10:33
Pyszności :)
jagoda5913 01.03.2017 10:27
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak