Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z białą kapustą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 500 g
pieczarki 500 g
seler naciowy 3 łodygi
por średni kawałek
ziemniaki 3 duże
lubczyk świeży do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
przyprawa w płynie do smaku
masło 2 łyżki
mleko do smaku
koper świeży
listek bobkowy 1
Ziele angielskie całe Prymat 2-3

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z białą kapustą

Kroki postępowania

1
Zalać wodą, doprawić i gotować do miękkości.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa z białą kapustą foto
2
Na 10-12 minut przed końcem dodać grubo utarte ziemniaki.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa z białą kapustą foto
3
W międzyczasie pokroić pieczarki i udusić na maśle. Dodać do zupy.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa z białą kapustą foto
4
Kiedy składniki są miękkie doprawić zupę koperkiem, pieprzem i płynną przyprawą do potraw.
Krok 4 - Zupa pieczarkowa z białą kapustą foto
5
Warzywa i lubczyk dość drobno pokroić.
Krok 5 - Zupa pieczarkowa z białą kapustą foto
6
Zabielić mlekiem.
Krok 6 - Zupa pieczarkowa z białą kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna Kryla 22.02.2017 12:24
Bardzo fane połączenie, chętnie bym takiej zupy spróbowała:)
jagoda5913 22.02.2017 00:52
Ciekawa zupa
Diana Rusiłowicz 22.02.2017 00:18
Rewelacyjne połączenie.
Wafelek2601 21.02.2017 22:09
Pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak