Sos z czarnych oliwek

Sos z czarnych oliwek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 20 czarnych oliwek bez pestek

  • 60 ml wywaru z drobiu

  • 2 ząbki czosnku

  • kilka posiekanych kaparów

  • 100 ml oliwy z oliwek

  • 3 łyżki octu winnego

  • sól

  • pieprz

  • anchois

    3 filetów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwki i wywar mięsny rozetrzeć na gładką masę z rozgniecionym czosnkiem i anchois. Dodać kapary, oliwę, sól, pieprz i ocet winny do smaku. Dokładnie wymieszać. Podawać schłodzony.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat