Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka kurczaka z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 10 szt
cebula 2 szt
olej
Farsz:
pieczarki 15 szt
jajko 1 szt
cebula 1/4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
masło 1 łyżka kopiasta
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Udka kurczaka z pieczarkami

Pieczarki obrać, pokroić, położyć na patelnię i odparować. Dodać masło i poddusić na maśle. Dodać bułkę tartą, drobno pokrojoną cebulę i posiekaną natkę pietruszki. Przestudzić, wbić jajko i wszystko wymieszać. Doprawić do smaku.
Z udek kurczaka wyciąć kość i lekko rozbić. Można dłonią. Oprószyć solą i pieprzem.
Na każde udko nakładać farsz pieczarkowy i zwinąć w roladkę. Spiąć wykałaczkami. Ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, przełożyć pokrojoną w plastry cebulą i skropić olejem. Oprószyć dowolną przyprawą.
Piec ok 50 min w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 21.02.2017 16:00
smaczne udka
Pani Domu 20.02.2017 13:03
świetne udka
Róża1 18.02.2017 15:54
pyszne mięsko :-)
dodi 18.02.2017 14:27
apetycznie wygląda
w mojej kuchni 18.02.2017 11:45
same pyszności
Madzai 18.02.2017 09:57
Wygląda pysznie :-)
Futka 18.02.2017 09:30
Pyszności :)
MagdalenaIC 18.02.2017 01:53
Pysznie :)
norweska20 17.02.2017 23:59
smakowite mięsko :)
Beatris 17.02.2017 23:39
Bardzo apetycznie przygotowane mięsko :)
Bożena Matuszczyk 17.02.2017 21:33
Pyszne i kuszące ;)
Janina 17.02.2017 20:47
Smaczne mięsko;))
ada.la 17.02.2017 20:41
pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak