Czerwona kapusta Eli inaczej

Czerwona kapusta Eli inaczej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1 mała główka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • woda

    1/4 szklanki
  • ocet 10 %

    2 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • smalec

    1 (ze skwarkami)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ja mam garnek stalowy z grubym dnem i w nim gotuję czerwoną kapustę.

Do garnka z grubynm dnem włożyć poszatkowaną kapustę,posiekaną cebulę,boczek lub słoninę ze skwarkami,sól,pieprz,cukier,ocet lub sok cytrynowy,wodę i gotować pod przykryciem,na bardzo małym ogniu.Woda podczas gotowania odparuje.Miękką kapustę wymieszać.Uważać żeby nie przypalić kapusty.Ma nieporównanie lepszy smak.Nie jest wymoczona i wszystkie smaki zostają w kapuście.Niekiedy do gotowania dodaję jeszcze pokrojone jabłka.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jasiek

20.06.2013 15:12
ale smakowita kapusta

Smakosz6

23.05.2011 09:21
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat