Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w mielonym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 40-50 szt
wątróbki z kurczaka 5 szt
kajzerka 1 szt
jajko 1 szt
cebula 1/2 szt
sól
pieprz
majeranek
mleko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w mielonym

Wątróbki zalać mlekiem. Wymoczyć i podzielić na dwie części.
Bułkę zamoczyć, odcisnąć i dodać do mięsa. Dodać drobno pokrojoną cebulę. Wbić jajko, zarobić masę i doprawić do smaku.
Do około 1/2 szklanki tartej bułki dodać majeranku wg uznania albo inne ulubione zioła. Obtoczyć w tym wątróbki.
Masę mięsną podzielić na tyle kulek ile jest przygotowanych części wątróbek.
Mięso rozpłaszczać na dłoni, nakładać przygotowane kawałki wątróbek. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju kilkakrotnie obracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 11.02.2017 19:38
dobre : )
dodi 11.02.2017 18:05
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak