Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki smażone z tymiankiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

15 małych ziemniaków
1 łyżka suszonego tymianku
olej rzepakowy
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki smażone z tymiankiem

Ziemniaki myjemy, obieramy (jeżeli jest taka potrzeba) i kroimy w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy (nie za dużo, zawsze można dolać) i wrzucamy na nią osuszone plasterki ziemniaków. Smażymy na średnim ogniu około 15 minut, często mieszając. Po tym czasie ziemniaki doprawiamy solą, tymiankiem i smażymy aż do miękkości i zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 11.02.2017 17:36
w prostocie siła :)
Ola1984 11.02.2017 08:41
Pyszne i proste danie :)
asiatok 10.02.2017 23:48
tak proste, a jakie smakowite!
Wiktoria29 10.02.2017 15:03
zjadłabym ....
Ada-Gaba 10.02.2017 14:56
bardzo smaczne
Krzysztof15 10.02.2017 14:23
bardzo lubię
Aleksandra/Olcia 10.02.2017 14:19
mniam,ale bym zjadła
AZgotuj 10.02.2017 13:53
cudownie rumiane:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak