Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z curry

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 litry bulionu warzywnego
1 mały kalafior
1 marchewka
1 korzeń pietruszki
3 ziemniaki
3 łyżki śmietany 12%
pół łyżeczki curry
1 liść laurowy
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z curry

Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w półplasterki, ziemniaki obieramy i kroimy w średnią kostkę. W garnku zagotowujemy bulion i dodajemy do niego warzywa i liść laurowy. Po około 5 minutach gotowania, dodajemy do zupy małe różyczki kalafiora, gotujemy na małym ogniu kolejne 5-10 minut - do miękkości wszystkich warzyw. Pod koniec, dodajemy curry i sól. Zupę zabielamy śmietaną. Jak się uprzecie, możecie do zupy dodać świeżo mielony pieprz. Przypominam jednak, że curry jest dość ostrą przyprawą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 09.02.2017 15:55
super zupka :)
Beatris 09.02.2017 13:57
Apetyczna zupa :)
Patrycja33 09.02.2017 13:40
pyszna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak