Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka warzywno owocowa bez gotowania.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 1
jabłko 1
banan 1
olej lniany 1 łyżka
maliny mrożone kilkanaście sztuk

Porada

Świetne śniadanie dla niejadka ale również dla osoby dorosłej lubiącej lekkie, zdrowe dania. Ilość składników wystarczy na 2 porcje.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka warzywno owocowa bez gotowania.

Marchew obieramy i kroimy na drobniejsze części. Jabłko dokładnie myjemy ale nie obieramy żeby nie tracić witamin, kroimy na mniejsze części, banana obieramy i również drobniej kroimy odcinając i odkładając na bok 2 plasterki o grubości 1 cm. Te owoce przekładamy do blendera lub rozdrabniacza z dodatkiem oleju lnianego, dzięki któremu witaminy rozpuszczalne w tłuszczach lepiej się przyswoją i miksujemy na jednolitą papkę.
Jeśli masa wyda nam się zbyt gęsta możemy podlać odrobiną przegotowanej wystudzonej wody ale nie rozrzedzajmy jej za bardzo.
Przelewamy masę do miseczek, na wierzchu układamy plasterki banana na samym środku a dookoła niego maliny tworząc kwiatek. Maliny mogą być mrożone lub nie jeśli jest sezon.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kikiriki 10.02.2017 16:46
ciekawy pomysł. Wygląda apetycznie
Futka 09.02.2017 10:13
Przepyszna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak