Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Walentynkowe anyżki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka krupczatka 30 dag
margaryna 10 dag
masło 10 dag
żółtko jajek 3 szt
cukier puder 10 dag

Składniki na lukier

cukier puder 20 dag
białko 2 szt.
Anyż nasiona Prymat 0,5 dag
papier do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Walentynkowe anyżki

Wykonanie lukru:
Białka ubić z cukrem na pulchną gęstą masę i wymieszać z mielonym anyżem.
Wykonanie ciasteczek:
Masło, margarynę usiekać z mąką, dodać żółtka, cukier i zagnieść ciasto. Następnie odstawić do lodówki na 10 minut. Po czym rozwałkować na grubość 1/3 cm. Wykrawać foremką serduszka, układać w przygotowanej formie i smarować lukrem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 08.02.2017 00:28
chetnie bym porwała kilka:)
Ania321 08.02.2017 00:05
ciekawy przepis :)
agaK. 07.02.2017 22:08
O, już walentynkowo się robi:) Fajne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak