Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka pomidorowo - pieczarkowo - porowa.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 większy lub 2 mniejsze
pieczarki 700 gr
boczek wędzony 100 gr
pomidory 500 gr
ser ementaler 50 gr. (starty )
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
natka pietruszki 1 pęczek
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat 150 gr
keczup 1 smak jak kto woli

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka pomidorowo - pieczarkowo - porowa.

1.Boczek pokroić w kostkę stopić na patelni,dodać pokrojonego w prążki pora oraz obrane i pokrojone w plastry pieczarki. Smażyć około 10 min.
2.Pomidory sparzyć ,usunąć skórę i pestki pokroić w grubszą kostkę ,
połączyć z warzywami na patelni .Doprawić pieprzem ,solą oraz papryką ,dodać pokrojoną zieloną pietruszkę. Wymieszać
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem,do warzyw dodać 100 gr tartej bułki wymieszać i wyłożyć do naczynia .Resztę tartej bułki wymieszać z startym serem i posypać zapiekankę .Piec 25 - 30 min w nagrzanym piekarniku do 200 -220 stopni.
Gotowe polać keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.02.2017 23:52
Lubię taką.
Bożena Matuszczyk 04.02.2017 23:26
Dziękuję Gosiu;)
gosia56 04.02.2017 13:39
na pewno smaczna ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak