Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w oleju

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 4 szt
ogórki konserwowe 2 szt
olej 100 ml
sól i pieprz
Koperek suszony Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w oleju

Płaty śledziowe mocze w ciepłej wodzie ok 2 godziny. Następnie kroję je w paski o grubości ok 2 cm.

Szalotkę obieram i kroję w drobną kostkę.

Ogórki konserwowe kroję w drobną kostkę.
Wszystko łącze ze sobą. Dodaję olej i przyprawy. Mieszam.

Przekładam do słoiczka i wkładam do lodówki na ok 2 doby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 03.02.2017 16:47
lubię śledzenie więc ten przepis jest dla mnie
Agnieszka-87-25 03.02.2017 15:15
pyszne są one
wwwiolka 03.02.2017 11:59
Bardzo fajny przepis.
mirosława4 03.02.2017 08:24
smaczne a w składnikach zapomniałaś o szalotce :)
norweska20 02.02.2017 23:55
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak