Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym

Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filety z halibuta

    4x160 g
  • pieczarki

    10 szt. (pokrojone w grube plastry)
  • por (biała część)

    2 szt. (pokrojone w plastry)
  • pomidorki koktajlowe

    kilka szt.
  • masło

    2 łyżki
  • olej rzepakowy

  • Party Dip Serowy

  • jogurt naturalny

  • majonez

  • sól ziołowa

  • tymianek

  • czosnek staropolski Prymat

Marynata

  • olej

    4 łyżki (z pomidorów suszonych)
  • musztarda delikatesowa

    1 łyżka
  • sól morska

  • pieprz cytrynowy

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym
Wszystkie składniki marynaty połączyć i natrzeć nią filety z halibuta. Dla aromatu na rybie można położyć gałązkę rozmarynu. Rybę ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 20 minut w temperaturze 180°C.
Krok 2 - Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym
Następnie przygotowujemy dip serowy. Łączymy jogurt, majonez i opakowanie Party Dipu serowego.
Krok 3 - Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym
Kroimy 5-6 pomidorów suszonych, pieczarki kroimy w grube plastry.
Krok 4 - Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym
Na rozgrzanej patelni na oleju podsmażyć pora przez ok. 1 minutę. Następnie dokładamy pomidory i pieczarki.
Krok 5 - Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym
Doprawiamy czosnkiem staropolskim, solą morską i tymiankiem. Na koniec dokładamy kawałek masła. Smażymy wszystko max. 5 minut.
Krok 6 - Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym
Warzywa usmażone układamy na talerzu, na nich upieczony filet z halibuta. Dekorujemy talerz liśćmi sałaty. Na koniec doprawiamy całość świeżo mielonym pieprzem. Podajemy ze schłodzonym Party Dipem Serowym.

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ola1984

31.10.2014 08:25
Przepysznie wygląda :) Rybki to to, co lubię najbardziej :)

Ali

31.10.2014 08:18
Wygląda niesamowicie! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat