Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filety z halibuta

    4x160 g
  • pieczarki

    10 szt. (pokrojone w grube plastry)
  • por (biała część)

    2 szt. (pokrojone w plastry)
  • pomidorki koktajlowe

    kilka szt.
  • masło

    2 łyżki
  • olej rzepakowy

  • Party Dip Serowy

  • jogurt naturalny

  • majonez

  • Sól ziołowa jodowana Prymat

  • tymianek

  • Czosnek staropolski Prymat

Marynata

  • olej

    4 łyżki (z pomidorów suszonych)
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym foto
Wszystkie składniki marynaty połączyć i natrzeć nią filety z halibuta. Dla aromatu na rybie można położyć gałązkę rozmarynu. Rybę ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 20 minut w temperaturze 180°C.
Krok 2 - Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym foto
Następnie przygotowujemy dip serowy. Łączymy jogurt, majonez i opakowanie Party Dipu serowego.
Krok 3 - Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym foto
Kroimy 5-6 pomidorów suszonych, pieczarki kroimy w grube plastry.
Krok 4 - Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym foto
Na rozgrzanej patelni na oleju podsmażyć pora przez ok. 1 minutę. Następnie dokładamy pomidory i pieczarki.
Krok 5 - Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym foto
Doprawiamy czosnkiem staropolskim, solą morską i tymiankiem. Na koniec dokładamy kawałek masła. Smażymy wszystko max. 5 minut.
Krok 6 - Przepis dnia III, odc. 44: Pieczony halibut z porem, pieczarkami i Party Dipem Serowym foto
Warzywa usmażone układamy na talerzu, na nich upieczony filet z halibuta. Dekorujemy talerz liśćmi sałaty. Na koniec doprawiamy całość świeżo mielonym pieprzem. Podajemy ze schłodzonym Party Dipem Serowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 31.10.2014 08:25
Przepysznie wygląda :) Rybki to to, co lubię najbardziej :)
Ali 31.10.2014 08:18
Wygląda niesamowicie! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat