Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane udka
Smażyć na tłuszczu z obu stron. Udka ułożyć w naczyniu, przygotować zalewę z wody, octu, keczupu, soli, cebuli i przypraw, zagotować zalewę i gorącą zalać udka . Podawać po 2 dniach.
udka kurczaka , ugotowane | 1 kg |
keczup | 2 łyżki |
jajko | 3 szt |
cukier | 2,5 łyżki |
woda | 3 szkl |
sól | 1,5 łyżki |
ocet | 0,5 szkl |
Liść laurowy suszony Prymat | |
olej | |
cebula | 1 szt |
Ziele angielskie całe Prymat | kilka szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: