Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Doradca Smaku VII: Sandacz z chutney z dyni i marchwi, odc. 13

5.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z sandacza 500 g
dynia 1/2 średniej sztuki
marchewka 2 sztuki
cebula 1 sztuka
olej
woda 200 ml
ocet 20 ml
limonka 1 sztuka
cukier 3 łyżeczki
Kminek mielony Prymat
Imbir mielony Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
botwina liście do dekoracji
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku VII: Sandacz z chutney z dyni i marchwi, odc. 13

Kroki postępowania

1
Dynię obrać, pozbawić pestek. Dynię, marchewkę i cebulę pokroić w kostkę.
Krok 1 - Doradca Smaku VII: Sandacz z chutney z dyni i marchwi, odc. 13 foto
2
Na patelnię z gorącym olejem wrzucić cebulę, a po chwili pokrojone marchewki i dynię. Dodać kminek i trochę wody. Następnie dodać sok z połowy limonki, cukier i ocet. Doprawić imbirem i pieprzem cayenne. Zostawić na kilka minut nad ogniem.
Krok 2 - Doradca Smaku VII: Sandacz z chutney z dyni i marchwi, odc. 13 foto
3
Sandacza podzielić na porcje i doprawić przyprawą do ryb. Smażyć na patelni z gorącym olejem z każdej strony po 3 minuty – początkowo od strony skóry, a kolejno przewrócić. Dodać szczyptę pieprzu.
Krok 3 - Doradca Smaku VII: Sandacz z chutney z dyni i marchwi, odc. 13 foto
4
Chutney podawać uformowane w ringach z filetem z sandacza udekorowane limonką i liśćmi botwinki.
Krok 4 - Doradca Smaku VII: Sandacz z chutney z dyni i marchwi, odc. 13 foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 28.09.2017 10:15
bardzo smaczna rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak