Marynowane udka

Marynowane udka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka , ugotowane

    1 kg
  • keczup

    2 łyżki
  • jajka

    3 szt
  • cukier

    2,5 łyżki
  • woda

    3 szkl
  • sól

    1,5 łyżki
  • ocet

    0,5 szkl
  • liść laurowy

  • olej

  • cebula

    1 szt
  • ziele angielskie całe

    kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Panierujemy udka w jajku i tartej bułce.
Smażyć na tłuszczu z obu stron. Udka ułożyć w naczyniu, przygotować zalewę z wody, octu, keczupu, soli, cebuli i przypraw, zagotować zalewę i gorącą zalać udka . Podawać po 2 dniach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ziutula

01.10.2011 15:30
lubię takie udka...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat