kluski twarogowe z sosem brzoskwiniowym

kluski twarogowe z sosem brzoskwiniowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    200 g
  • mąka

    2/3 szklanki
  • brzoskwinie

    4 sztuki
  • miód

    1 łyżka
  • jajko

    1 sztuka
  • wiórki kokosowe

    1 łyżka
  • listki melisy

  • kwiatki ogórecznika

  • sól

  • deser

    do deserów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

• twaróg zmielić,
• dodać mąkę, jajko, posiekane listki melisy i szczyptę soli,
• wyrobić ciasto, z porcji ciasta robić małe kuleczki,
• gotować do wypłynięcia, odcedzić, przelać zimną wodą,
• brzoskwinie wypestkować, zmiksować z miodem i przyprawą do deserów,
• wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni,
• kluski podawać z sosem, posypać wiórkami i kwiatkami ogórecznika

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

09.07.2012 22:19
pycha

Agata B

16.04.2012 21:12
pychota:)))

iknkirke

20.04.2011 10:24
Mniam, mniam

eli_555

10.12.2010 22:06
pychotka

izoldaaa6

06.09.2010 09:56
musi być pycha :)

justyna111

05.09.2010 11:01
super to wygląda

slawekslawek

05.09.2010 08:08
okragłe kluski:)

SmakolykiJoanny

05.09.2010 07:28
ciekawe jak smakują

Lidia11

05.09.2010 00:13
pięknie podane

rosik93

27.08.2010 16:34
super ładnie wyglądają:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat