Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka z kaszy jaglanej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1/2 kg
cukier 20 dag
mąka 3/4 szklanki
jajko 3 szt
mleko 4 szklanki
drożdże 2 dag
cukier waniliowy 1 szt
aromat waniliowy 1 szt
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka z kaszy jaglanej

Wykonanie:
Kaszę ugotować w 4 szklanka mleka (na gęsto), ostudzić, dodać drożdże rozpuszczone w kilku łyżkach ciepłego mleka, dobrze wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Następnie wsypać mąkę, wbić jajka utarte z cukrami. Dodać kilka kropel aromatu do smaku i ponownie dokładnie wyrobić ciasto, po czym odłożyć jeszcze do wyrośnięcia. Podrośnięte ciasto przełożyć do wcześniej przygotowanej formy keksowej. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 02.02.2017 19:42
Ciekawy przepis.
Stenka 01.02.2017 21:29
ciekawa propozycja
cukiereczek 01.02.2017 20:04
przepis wart wypróbowania
ilka01 01.02.2017 19:59
super pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak