Przepis dnia V: Jaglanka z suszonymi owocami, odc. 28

Przepis dnia V: Jaglanka z suszonymi owocami, odc. 28

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    2 torebki
  • owoce suszone

    kilka szt.
  • mleko kokosowe

    3 łyżki (duże)
  • czarny sezam

    30 g
  • cukier

    3 łyżki
  • słonecznik łuskany

    30 g
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

  • Cynamon mielony Prymat

  • laska wanilii

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia V: Jaglanka z suszonymi owocami, odc. 28

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia V: Jaglanka z suszonymi owocami, odc. 28 foto
Przygotuj składniki.
Krok 2 - Przepis dnia V: Jaglanka z suszonymi owocami, odc. 28 foto
Płuczemy kaszę w zimnej wodzie. Wsypujemy kaszę do garnka z wodą (w proporcji 1 do 2).
Krok 3 - Przepis dnia V: Jaglanka z suszonymi owocami, odc. 28 foto
Kroimy drobno ulubione suszone owoce.
Krok 4 - Przepis dnia V: Jaglanka z suszonymi owocami, odc. 28 foto
Po zagotowaniu się kaszy odlewamy nadmiar wody, dodajemy mleczko kokosowe oraz pokrojone wcześniej owoce. Laskę wanilii rozcinamy na pół, wyjmujemy ziarenka. Do kaszy dodajemy ziarenka wanilii i wkładamy też pozostałą część laski wanilii (do wyjęcia przed podaniem). Dosypujemy ziarna słonecznika i cukier.
Krok 5 - Przepis dnia V: Jaglanka z suszonymi owocami, odc. 28 foto
Dodajemy przyprawy: cynamon oraz przyprawę do piernika. Gotujemy około 10 minut.
Krok 6 - Przepis dnia V: Jaglanka z suszonymi owocami, odc. 28 foto
Podajemy gotową kaszę udekorowaną czarnym sezamem i świeżymi owocami sezonowymi.
Doradca Smaku
Zamiast mleka kokosowego do przygotowania kaszy możecie użyć zwykłego mleka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Monika-twin 08.10.2015 11:35
PYSZNA JAGLANKA.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat