Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z grzybami i kapustą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto na uszka

mąka pszenna 3 szkl
wrzątek 1 szkl
sól szczypta
olej 1 łyżka

farsz

grzyby suszone 100 g
kapusta kiszona 400 g
cebule 2
masło 2 łyżki
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 2

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z grzybami i kapustą

Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić dołek, wsypać sól i powoli wlewając wodę wymieszaną z olejem wyrobić ciasto. Podsypać mąka i cienko rozwałkować. Szklanka wykrawać nieduże krążki. Nakładać na nie farsz i zlepiać uszka. Gotować w osolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia.

Farsz:
Grzyby zalewamy na noc wodą. Kapustę płuczemy. Do garnka wkładamy kapustę i grzyby razem z wodą, w której się moczyły. Dolewamy jeszcze wody aby przykryła całość i gotujemy około godziny razem z przyprawami. Następnie odcedzamy. Przecedzone razem mielimy w maszynce do mięsa. Cebule obieramy kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy na maśle, dodajemy do farszu, przyprawiamy i mieszamy.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.04.2017 21:37
same pyszności
Ela15 01.03.2017 15:35
bardzo lubie
Laila2786 23.02.2017 11:34
mniam pyszności
Bernadeta1 31.01.2017 19:27
bardzo lubię, smaczne
Łukasz15 31.01.2017 18:42
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak