Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz wołyński

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości wędzone 1/2 kg
kości schabowe 1/2 kg
pomidory 1 puszka
buraki 5-6 średnich
kapusta biała
grzyby leśne do smaku
ziemniaki
marchewka średnia
śmietana kremówka
cukier
przyprawa uniwersalna
przyprawa w płynie
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz wołyński

Ugotować wywar na kościach, odcedzić, dodać utartą marchewkę, pokrojone grzyby, cienko poszatkowaną kapustę, ziemniaki pokrojone w kostkę i przyprawy. Pod koniec dodać utarte buraki ugotowane w skórkach poprzedniego dnia. Doprawić do smaku.
Na koniec wlać do barszczu śmietanę kremową i doprawić całość pieprzem, przyprawą w płynie, wyciśniętym czosnkiem i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 04.02.2017 09:39
takiego nie jadłam, ale wygląda na smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak