Zupa minestrone

Zupa minestrone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    50 g
  • olej

    1 łyżeczka
  • ziele angielskie

    kilka ziaren
  • ząbki czosnku

    2
  • ziemniaki

    1
  • marchewka

    1
  • bulion wołowy

    2 litry
  • Pomidory krojone z puszki

    1
  • parmezan

    skórka
  • fasolka szparagowa

    1 garść
  • cukinia

    1
  • zielony groszek

    100 g
  • sól morska

  • czerwona cebula

    1
  • pieprz czarny mielony

  • makaron penne

  • fasola biała

    pół puszki
  • pietruszka zielona

    2 łyxki
  • oregano

    1 łyżeczka
  • szpinak

    garśc
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do nagrzanego garnka włożyć boczek, czosnek i podsmażyć delikatnie na wolnym ogniu. Następnie dodać pokrojonego w kostkę ziemniaka, marchewkę, ziele angielskie, pomidory z puszki i skórkę parmezanu. Zalać bulionem i gotować przez około 10 minut. Kiedy warzywa będą miękkie, dodać fasolkę szparagową, cukinię, zielony groszek, czerwoną cebulę, pokrojony i ugotowany makaron oraz białą fasolę. Całość doprawić solą, pieprzem, oregano i zieloną pietruszką. Na samym końcu dodać pokrojony szpinak.
Doradca Smaku
Podawać ze świeżo startym parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina1991

07.08.2017 18:13
apetyczna zupka

jejkuchnia

05.08.2017 19:12
Też muszę kiedyś zrobić. ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat