Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko z warzywami w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
groszek konserwowy 1/2 puszki
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
marchewka 3 szt
bulion ok 1/2 litra
Żelatyna wieprzowa Prymat 3-4 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko z warzywami w galarecie

Żelatynę rozmieszać w gorącym bulionie i odstawić do stężenia.
Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać. Groszek i kukurydzę osączyć z zalewy. Marchew ugotować, przestudzić i obrać.
Część pokroić w kostkę, resztę zostawić do dekoracji.
Na spód małych salaterek albo innych pojemników wyłożyć po ok. łyżce groszku, kukurydzy i pokrojonej marchewki.
Jajka przekroić na połowy, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć na warzywach. Zalać lekko tężejącym bulionem.
Galaretki można udekorować marchewką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 29.01.2017 10:16
wygląda pięknie
Bożena Matuszczyk 28.01.2017 23:00
Pyszna i kusząca przystawka;)
bogusia 82 26.01.2017 21:09
fajna galareta :)
benka 26.01.2017 18:30
Świetna przystawka.
KORAL 26.01.2017 18:19
Lubię takie galarety, fajna :)
Ada-Gaba 26.01.2017 17:03
pyszny pomysł
AZgotuj 26.01.2017 15:18
pyszna galareta, warta spróbowania:)
IZABELA29 26.01.2017 15:05
Smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak