Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z rabarbarem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 500 gr
rabarbar 500 gr
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
olej 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
cukier do posypania pierozków
śmietana 18 proc 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z rabarbarem

1.
Rabarbar umyć, osuszyć i pokroić na małe kawałeczki, Mąkę przesiać na stolnicę ,zagnieść z jajkami, solą, i olejem i ciepłą wodą w zależności ile będzie potrzeba.Rozwałkować i wycinać szklanką kółka.Na każde kółko kłaść porcję rabarbaru i posypać lekko cukrem.Starannie pozlepiać brzegi .Gotować we wrzącej wodzie 5 - min od wypłynięcia.wyjąć łyżką cedzakową i podawać polane ze śmietaną i posypane cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.01.2017 20:40
Musze wypróbować.
Ada-Gaba 26.01.2017 13:20
na pewno pyszne,nie jadłam jeszcze pierogów z rabarbarem
RenataZ-et 26.01.2017 13:19
uwielbiam takie pierożki z rabarbarem :)
MarysiaB 26.01.2017 13:01
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak