Burrito z mięsem mielonym i warzywami

Burrito z mięsem mielonym i warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

    8-10 sztuk
  • mięso mielone

    0,5 kilograma
  • pieczarki

    200 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • fasola czerwona z puszki

    0,5 puszki
  • kukurydza w puszce

    0,5 puszki
  • czosnek

    2 ząbki
  • przecier pomidorowy

    4 łyżki
  • sos chili

    1 łyżeczka
  • oregano

    1 łyżka
  • papryka słodka mielona

  • papryka ostra mielona

  • sól

  • olej do smażenia

  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju, rozgrzewamy, dodajemy drobno posiekaną cebulę i ząbki czosnku, lekko podsmażamy. Dodajemy mięso mielone i smażymy do momentu aż woda odparuje. Pieczarki kroimy w plastry, paprykę kroimy w kostkę, podsmażamy osobno na oleju. Do mięsa dodajemy odsączoną fasolę i kukurydzę, podsmażone pieczarki i paprykę, koncentrat pomidorowy, sos słodkie chili. Wszystko razem dusimy przez kilka minut, doprawiamy do smaku, dodajemy roztarte w dłoni oregano. Na placki tortilli nakładamy porcję farszu, zwijamy składając boki do środka. Opiekamy na grillu elektrycznym lub suchej patelni grillowej.
bogusia 82
Bardzo smaczne i pożywne danie kuchni meksykańskiej.

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

4 tygodnie temu
Bardzo apetyczne i kuszące burrito.;)

Barbara13

23.01.2017 20:45
Bardzo apetyczne

Pani Domu

23.01.2017 20:33
bardzo apetyczne

Mama niejadka

23.01.2017 19:58
Super, robiłam podobne :)

2milutka

23.01.2017 18:21
Apetyczny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat