Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń kawowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 litr
mąka ryżowa 10 dag
cukier puder 20 dag
kawa 10 gram/mielona
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń kawowy

Wykonanie:
Mleko zagotować, dodać kawę, wymieszać i chwilę podgotować. Następnie przestudzić i przecedzić przez gęste sito. Odlać ¾ całości, wymieszać z mąką i gotować bardzo powoli do zgęstnienia- stale mieszając. Wlać pozostałe mleko, dodać cukier, doprawić solą do smaku, ponownie zagotować i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.01.2017 00:32
Warto taki jeść.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak