Kapuśniak z białej kapusty z pomidorami :

Kapuśniak z białej kapusty z pomidorami :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1udko z kurczaka,25 dag cienkiej kiełbasy typu śląska,¼ małej główki kapusty ( najlepiej młodej )

  • 4 średnie ziemniaki ,2 łyżeczki kminku,1 łyżka usiekanego koperku

  • przyprawa uniwersalna

  • bulion

    1 kostka
  • marchew

    2 szt.
  • pietruszka

    1 szt.
  • seler

    1/8 szt.
  • pomidor

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka podzielić na kawałki . Kapustę pokroić drobno w paski , a ziemniaki w ósemki . Marchewkę pokroić w talarki .Do garnka włożyć kurczaka ,pokrojoną w pół plasterki kiełbasę , kapustę , warzywa , pokrojone ziemniaki . Zalać wodą . Dodać Bulionetki i kminek . Gotować na średnim gazie przez 45-60 minut. Wyjąć mięso i warzywa ( pokrojona marchew zostaje)
Pomidory sparzyć , obrać ze skóry i pokroić w kostkę .Wrzucić do zupy .Gotować 10 minut. Doprawić zupę przecierem pomidorowym i pozostałymi przyprawami .
Obrać mięso z udka z kości , skórek i chrząstek i włożyć do zupy .Wsypać koperek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

PaniMISIOWA

29.03.2011 17:21
cudo!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat