Kapuśniak z pieczarkami :

Kapuśniak z pieczarkami :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 udka z kurczaka,¼ małej główki kapusty ( najlepiej młodej ),2 marchewki,1 pietruszka

  • 2 łyżki masła,1 łyżka usiekanego koperku,1 łyżka usiekanej natki pietruszki

  • przyprawa uniwersalna

  • 1/2 litra wody

  • bulion

    1 kostka
  • seler

    1/8 szt.
  • por

    1/2 szt.
  • ziemniaki

    4 szt.
  • pieczarki

    8-10 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka podzielić na kawałki . Kapustę pokroić drobno w paski , a ziemniaki w ósemki . Marchewkę pokroić w talarki .Do garnka włożyć kurczaka , kapustę , warzywa , pokrojone ziemniaki . Zalać wodą . Dodać Bulionetki .Na maśle podsmażyć na rumiano pokrojone w plasterki pieczarki .Dołożyć do garnka . Gotować na średnim gazie przez 45-60 minut. Wyjąć mięso i warzywa ( pokrojona marchew zostaje)2
Doprawić zupę przecierem pomidorowym i pozostałymi przyprawami .
Obrać mięso z udka z kości , skórek i chrząstek i włożyć połowę do zupy ( resztę użyć na paszteciki .Wsypać koperek.
Podawać posypane dodatkowo natką pietruszki z ,, Drożdżowymi pasztecikami z kurczakiem \".

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Sarenka

07.09.2011 12:26
wyglada swietnie, bravo.

kochanyptysiu

25.07.2011 07:56
dopiero teraz uświadomiłam sobie,jakajestem głodna:)

Dorota59

12.05.2011 19:28
pyszniutkie

Anita21

01.04.2011 21:54
wygląda obłędnie , mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat