Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska zupa z porów

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por 4 szt - biała część
ziemniaki 4 szt średniej wielkości
cebula biała 1 szt
bulion warzywny 1,5 - 2 l
Majeranek suszony Prymat
sól i pieprz
masło 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska zupa z porów

Na maśle przesmażamy posiekaną drobno cebulę. Porę – białą część , umytą , pokroić w plasterki. Ziemniaki kroimy w niewielką kostkę i wrzucamy do garnka razem z cebulką i porami. Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości , dodając jednocześnie masło , sól i pieprz . Kiedy warzywa będą miękkie miksujemy je blenderem na gładki krem. Doprawiamy majerankiem .Zupę można podać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 02.02.2017 14:26
fajna zupka
Diana Rusiłowicz 19.01.2017 01:24
Pyszna zupka!
Marcepanowy kącik 16.01.2017 15:05
Pyszna, robiłam zupę z porów. Twój przepis jest ciekawy
gusia1000 13.01.2017 17:58
Na pewno jest to smaczna zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak