Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
udziec cielęcy
800 g -
marchewki
3 szt. -
cebula
2 szt. -
por
1 szt. -
seler naciowy
-
pieczarki
100 g -
Liść laurowy suszony Prymat
-
Ziele angielskie całe Prymat
-
tymianek
-
kapary
10 g -
mąka pszenna
80 g -
masło
80 g -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
olej do smażenia
Sposób przygotowania
Kroki postępowania






Gulasz cielęcy nazywany po francusku Blanquette de veau to obok wołowiny po burgundzku jeden z klasyków kuchni francuskiej, które naprawdę warto spróbować.![]()
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się