Przepis i sposób przygotowania na: Wołowe mięsne kulki z cynamonem
Uformowałem z masy kulki wielkości orzecha włoskiego. Smażyłem na mocno rozgrzanym oleju. Podałem na wykałaczkach z sosem ( sos może być dowolny).
mielona wołowina | 250 g |
jajko | 1 szt |
bułka czerstwa | 1/2 szt |
mleko | 100 ml |
imbir | 1 łyżeczka (świeży) |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2 łyżki |
Cynamon mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
goździki mielone | 1 szczypta |
skórka z cytryny | 1 łyżka |
olej do smażenia | |
sól i pieprz |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: