UFO

UFO

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń waniliowy

    3 szt.
  • sok Pysio czerwony

    1 litr
  • galaretka czerwona

    2 szt.
  • delicje

    1 op.
  • Biszkopt

    1 szkl.
  • cukier

    1 szkl.
  • Biszkopt

    6 szt.
  • jajka

    6 szt.
  • mąka pszenna

    1 szkl.
  • Biszkopt

    1/2 szkl.
  • mąka ziemniaczana

    1/2 szkl.
  • Biszkopt

    1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt : łączymy wszystkie składniki, miksujemy ok 5 minut, przekładamy do formy. Pieczemy w 180 st. ok. 40 min. Biszkopt wychodzi pulchny i bardzo gruby, dlatego do jednego ciasta należy biszkopt przekroić wzdłuż. Tak więc wyjdą dwa spody - dwa ciasta. Składniki na masę są tylko na jedno ciasto.

3 budynie waniliowe rozpuszczamy w 1 szklance soku Pysio, resztę soku zagotowujemy ( budynie przygotowujemy tak samo jak w mleku, tylko, że teraz w soku ) i zagotowujemy jak budyń!

Międzyczasie ostudzony biszkopt nasączamy. Przekładamy na biszkopt jeszcze gorącą masę, i gdy troszkę przestygnie układamy delicje. Gdy wszystko przestygnie zalewamy tężejącą galaretką.

Najlepiej smakuje schłodzone - prosto z lodówki!
ufo

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (32)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

leonkot

14.07.2012 16:35
super

ajres

02.07.2012 19:44
slinka leci na takie pysznoci

Miki

06.06.2012 09:34
super

Maniek2

06.05.2012 20:00
super

Dorota59

07.03.2012 20:38
świetny pomysł

Barbara/zuza22_85

14.02.2012 20:53
super

Magda60

18.12.2011 17:15
super

kochanyptysiu

15.11.2011 10:49
pycha,plus za własnoręcznie zrobiony biszkopt

Tomek13

01.11.2011 22:09
super

kotlet

06.10.2011 19:21
te delicje zatopione w galaretce naprawdę pomysłowe- na pewno wypróbuję.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat