Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z wiejską kiełbasą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
kiełbasa 25 dag/wiejska
cebula biała 2 szt
ziemniaki 30 dag
tłuszcz 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
Kminek mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z wiejską kiełbasą

Wykonanie:
Z kapusty odcisnąć sok (odstawić). Do kapusty wlać 1,5 litra wody, doprawić solą i kminkiem do smaku i ugotować do miękkości. W między czasie ugotować ziemniaki z dodatkiem soli. Cebulę posiekać i przysmażyć na tłuszczu, po czy dodać do kapusty, wlać odstawiony sok z kapusty, przyprawić pieprzem i włożyć pokrojoną kiełbasę. Chwilę podgotować i podawać z ziemniakami i pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 07.01.2017 19:04
perfekcyjna na zimowe chlody!
Beatris 07.01.2017 16:24
Uwielbiam takie zupy, chętnie zjadłabym porcyjkę, pycha :)
Małgorzata92 07.01.2017 13:45
Dobre danie :)
dodi 07.01.2017 12:48
pyszny kapuśniaczek
adelajda 07.01.2017 12:46
Dobra zupka
cukiereczek 07.01.2017 11:54
rozgrzewająca i pożywna
Futka 07.01.2017 11:39
Pyszny i pożywny kapuśniak :)
Janina 07.01.2017 10:16
Pyszne jedzonko;))
jan_mag 07.01.2017 10:02
Pyszności :)
mirosława4 07.01.2017 07:33
smaczna zupa dawno nie gotowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak