Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimowa zupa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 300 g
jabłko kwaśne 1 szt
pietruszka 1 szt
kasza jęczmienna 50 g
bulion warzywny 1,5 l
ząbki czosnku 2 szt
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
natka pietruszki
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
olej
sól i pieprz
marchew 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zimowa zupa

Marchew, seler i pietruszkę kroimy w kostkę.
Brukselkę oczyszczamy i kroimy na pół.
W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy czosnek i smażymy około minuty. Dodajemy warzywa i pokrojone w kostkę jabłko (bez skóry). Dodajemy zioła i opłukaną kaszę. Dusimy na małym ogniu 5 min, często mieszając.
Następnie wlewamy gorący bulion i gotujemy ok. 25 min.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hanbes 03.01.2017 18:06
Zaciekawiła mnie ze względu na moją ulubioną brukselkę, musi być naprawdę pyszna i zrobię ją nawet jutro!
Ania321 03.01.2017 16:16
smaczna i pożywna :)
anka1988 03.01.2017 14:22
tez takiej jeszcze nie jadłam, ciekawa zupa
Aleksandra/Olcia 03.01.2017 13:34
nigdy takiej nie jadłam,wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak