Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone fasolowo-gryczane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 220 g, już bez zalewy
kasza gryczana 100 g, niepalona
jajko 3
olej rzepakowy 1/2 łyżki, z dodatkiem chilli
cebula 1
ser feta 100 g
sól do smaku
pieprz 1/2 łyżeczki
otręby owsiane 3-4 łyżki
olej rzepakowy do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone fasolowo-gryczane

1. Fasolę odsącz z zalewy i przepłucz pod zimną wodą. 2 jajka ugotuj na twardo. Kaszę również ugotuj i zostaw do ostudzenia.

2. Fasolę, kaszę, jajka i cebulę zmiel w blenderze na gładką masę, dodaj 1 surowe jajko, pokruszoną fetę, dopraw solą i pieprzem, olejem z chilli, wymieszaj dokładnie. Miskę z masą wstaw na 1 godzinę do lodówki.

3. Z masy formuj kotleciki a każdy obtaczaj w otrębach owsianych, kotleciki usmaż na złoto na oleju rzepakowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

re5pect80 24.01.2017 19:26
Zrobiłem ,ale rozwalają mi się przy smażeniu . Resztę ulepiłem i do piekarnika zobaczymy jak wyjdzie .
Edita 09.01.2017 09:56
fajne mielone
anka1988 02.01.2017 12:28
zdrowa propozycja obiadowa
jagoda5913 02.01.2017 12:13
super propozycja
Madzai 02.01.2017 11:17
pyszny obiadek
AZgotuj 02.01.2017 11:16
Pyszny przepis!:)
Ewelina1991 02.01.2017 09:17
smaczny mielony
Aleksandra/Olcia 02.01.2017 08:46
smakowita propozycja ,można z niego zrobić nawet zdrowego burgera,super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak